Fotoshoot voor Beaumonde

Het was al na middernacht op 5 augustus 2012. Ik lag nét op bed en zag op de valreep een inboxbericht van Claudia Schoemacher op facebook. Zij vroeg of ik de styling wilde doen tijdens een belangrijke shoot voor de Beaumonde de volgende ochtend. Styliste Dani Bles die het aanvankelijk zou doen had last minute afgezegd en ik zou haar redding zijn. De opdracht klonk er als één die niet alleen Claudia, maar ook mijzelf op het lijf was geschreven, dus ook al was het slechts enkele uren voor de shoot, ik ging er graag op in.
Geïnspireerd op een Lanvin fotocampagne zou Claudia rijkelijk omgeven door Chanel worden gefotografeerd, waarbij het resultaat een over-the-top uitstraling moest hebben. Je begrijpt, voor een styliste een droom van een opdracht.

Dus onverwacht en na een korte nacht stapte ik deze ochtend om 9u in de Jaguar van Claudia, waarin we onderweg naar de studio van Erwin Olaf nog snel een en ander door namen, zodat we kordaat te werk konden gaan. Voor de bekenden van Claudia mag duidelijk zijn dat zij de ongekroonde Reine de Chanel is (zij heeft een vintage Chanel collectie waar je van gaat gillen); de reden waarom Beaumonde haar vroeg om aan deze shoot mee te doen. Elke shoot in deze serie zou in het teken van een designer staan.

Met de vele prachtige spullen die ik in haar koffers (!!) aantrof kon bijna de hele setting worden aangekleed en uit de kleding was het geen moeilijke keuze om een outfit samen te stellen met het “typische Chanel gevoel”. Ik voelde me als een klein meisje in een prinsessenwinkel. Aan de visagiste heb ik uitgelegd hoe ik de make-up van Claudia graag zag, en zelf heb ik het haar van Claudia opgestoken. Ik wilde van haar een klassieke schoonheid maken in de categorie “evergreens” zoals Claudia Cardinal, Sophia Lorèn en Brigitte Bardot.

Ongeduldig heb ik gewacht tot 12 september 2012, de dag dat “dé” Beaumonde in de winkels zou liggen. Toen de dag dan eindelijk was aangebroken ben ik ‘s ochtends rechtstreeks vanuit mijn bed in mijn auto gestapt en ben naar de Beethovenstraat gereden, heb mijn auto daar met knipperende lichten aan de kant van de weg gezet, ben bij de AKO naar binnen gerend, heb de Beaumonde gekocht, ben snel terug naar huis gesjeesd, plofte op de bank:

HAD IK DE BEAUMONDE VAN VORIGE MAAND GEKOCHT!!! OH NOOO!!

Later op de dag heb ik deze omgeruild voor het goede nieuwe exemplaar en ik geloof dat het me aardig is gelukt om met behulp van haar Chanel verzameling, de schoonheid van Claudia Schoemacher tot haar recht te laten komen.

beaumonde-shoot-6-aug-2012-origineel-wp

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s