Klant van onzeker naar zelfverzekerd

Mijn klant moest naar een bruiloft waarvoor een dresscode gold; “roze”. Zij is een mooie vrouw, toch voelt zij zich niet in alle kleding even gemakkelijk.

Door deze wens van het toekomstige echtpaar zag mijn klant zichzelf al lopen in een geheel roze outfit. Daar werd zij niet happy van. Voor iemand die zich sowieso niet in alle kleding op haar gemak voelt, was een roze outfit geen fijne gedachte. Het maakte haar onzeker en dit was het moment dat zij mij inschakelde. Ze vroeg of ik haar kon helpen.

Ik vroeg haar een outfit te kiezen waarvan zij dacht dat deze geschikt zou zijn voor een bruiloft, en heel belangrijk, waar zij zich vooral lekker in zou voelen. Ze koos voor een prachtig klassiek tweed-pak van Armani. Zij gaf aan dit graag met witte schoenen te dragen.

We gingen samen naar de winkel om er een schattige witte blouse bij te kopen, die goed matchte met de schoentjes en haar mooi afkleedde. Ik adviseerde haar de outfit zo te laten. Het grijs/wit was nu een mooi geheel, een goede basis.

Het beste leek mij om hierbij te kiezen voor één roze item. Maar het item moest dan wel roze zijn dat in een oogopslag duidelijk was dat, ‘ondanks’ het klassieke grijze pak, mijn klant de dresscode wel degelijk ter harte had genomen. In mijn webshop had ik toevallig een fluoriserend roze clutch van lak. Super catchy, dus perfect voor deze situatie.

Ik heb haar opgemaakt en daarbij roze lippenstift gebruikt, haar nagels waren roze gelakt, en het haar heb ik eerst getoupeerd waardoor het de hele bruiloft lang goed in model zou blijven. We hebben gekozen voor klassiek glad haar met een prominente zij-scheiding.

Het totaalplaatje was erg mooi. Ze liet me weten dat ze door mijn advies als een zelfverzekerde vrouw naar de bruiloft is gaan. Ik had niet anders verwacht, want ze zag er prachtig uit en helemaal als zich zelf!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s